Руската Дума с контрамерки срещу САЩ

Руската Дума с контрамерки срещу САЩ

Контрамерките са отговор на „неприятелските действия на САЩ и създаване на пречки пред руския бизнес“

 

 

В руската Дума е внесен законопроект за отговор на санкциите на САЩ и други държави, обяви говорителят на парламента Вячеслав Володин, съобщава Интерфакс.

„В хода на обсъждането на неприятелските действия по отношение на нашата страна ние обсъдихме възможността за отговор на грубото поведение от страна на САЩ  и създаване на пречки пред руския бизнес“, каза Володин.

По думите му документът е внесен от него самия и председателите на четирите парламентарни групи – „Единна Русия“, КПРФ, ЛДПР и „Справедлива Русия“. Засега документът не е регистриран в електронната база на Думата.

Разглеждането на проекта ще стане на 16 април на извънредно заседание на Съвета на Държавната Дума за обсъждане на проекта „За мерките на действие (противодействие) на неприятелските действия на САЩ и (или) други чужди държави“.

Припомняме, че в края на миналата седмица САЩ въведе санкции срещу седем руски олигарси, 17 държавни чиновници и 14 юридически лица. Техните активи, намиращи се в юрисдикцията на САЩ, са замразени, а на гражданите на САЩ е забранено да сключват с тях сделки. В санкционния „списък на олигарсите“ попаднаха Виктор Векселберг, Кирил Шамалов, Игор Ротенберг, Андрей Скоч, Сулейман Керимов, Владимир Богданов и Олег Дерипаска.

Напомним, в конце прошлой недели Минфин США ввел санкции против семи российских олигархов, 17 государственных чиновников и 14 юридических лиц. Их активы, находящиеся в юрисдикции США, заморожены, а гражданам США запрещено заключать с ними сделки. В санкционный «список олигархов» попали Виктор Вексельберг, Кирилл Шамалов, Игорь Ротенберг, Андрей Скоч, Сулейман Керимов, Владимир Богданов и Олег Дерипаска.

Категории ПланетаЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *