Нов пожар в руски мол, този път в Москва

Нов пожар в руски мол, този път в Москва

Загинал е един човек, шестима пожарникари са пострадали, 600 души са евакуирани

 

Най-малко един човек е загинал, след като в московския търговския център „Персей за деца” (Персей для детей) избухва пожар, предадоха агенциите. Шестима пожарникари са пострадали при гасенето, а 600 души са били евакуирани от мола, съобщава „Новая газета“.  Загиналият е служител на обекта.

„Пострадалият, евакуиран от горящото здание, е загинал на път за болницата. Не можахме да го спасим“, съобщава служител на „Бърза помощ“.Както съобщава кореспондентът на „Новая газета“ от мястото на инцидента, един от пожарникарите е в тежко състояние.

По първоначални данни пламъците са тръгнали от склад на четвъртия етаж на комплекса.  РИА „Новости“ твърди, че в крайна сметка пламъците са били загасени на цялата площ от 80 кв.м. ТАСС цитира свой източник от службите за извънредни ситуации, според когото гасенето е било силно затруднено от начина, по който са построени помещенията в търговския център. „Персей за деца” работи от 2009 г. Там се продават мебели, облекло, обувки, детски колички, книги, играчки. На последния етаж, където е и избухнал пожарът, се помещава детски клуб.
Днешният пожар избухна две седмици след трагедията в Кемерово в Сибир. Там пламъците в мола „Зимна череша“ отнеха живота на 64 души, 41 от които – деца. Инцидентът стана повод за протести, оставки и сериозни коментари за качеството на строителството и поддръжката на търговските центрове из цяла Русия.

От генералната прокуратура на РФ съобщават за „редица закрити търговски центрове“ в резултат на проверки след трагедията в Кемерово. Според официален представител на обвинението на Русия пред радио „Говори Москва“, затворените молове са „около 10-15“.

Снимка: Новая газета

 

 

 

Категории ПланетаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *