Депутатите привикаха Радев и Цачева заради избягалите затворници

Депутатите привикаха Радев и Цачева заради избягалите затворници

Парламентът изслуша министрите на вътрешните работи Валентин Радев и на правосъдието Цецка Цачева във връзка с избягалите затворници.

Предложението беше направено от левия депутат Иван Иванов, който каза: „Двама убийци напускат Централния Софийски затвор, един от най-охраняваните затвори в страната, и в момента се намират незнайно къде“. Според него е нужно да се даде повече информация по случая, за да се успокои обществото.

Министър Радев обяви, че властите са разполагали с предварителна информация за намеренията на затворниците, но „за съжаление“ те успели да избягат. Води се следствие и се разпитват лица, свързани с избягалите.

Според министър Цачева става дума за човешки грешки, защото затворниците успели да се сдобият с хладно и огнестрелно оръжие.

Избягалите са обявени и за международно издирване. Те са въоръжени и много опасни, предупреждават от МВР. Радослав Колев и Владимир Стефанов са рецидивисти. Първият е осъден на 26 години затвор за убийство. Вторият е осъден на 30 години за опит за убийство на полицейски служители, грабеж и отвличане.

 

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *