Ема Хопкинс: Имаме съдебно-медицински доказателства, че Скрипал е отровен от Москва

Ема Хопкинс: Имаме съдебно-медицински доказателства, че Скрипал е отровен от Москва

Великобритания няма никакво съмнение, че Русия е отговорна за употребата на бойно отровно нервнопаралитично вещество за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му. Това каза в интервю за „Нова телевизия“ посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс. По думите й Лондон има сериозни съдебно-медицински доказателства за това твърдение.

„Веществото е дадено за независим анализ от Организацията за забрана на химическите оръжия. То се изследва и в независими лаборатории по цял свят. Резултати от тях очакваме съвсем скоро“, заяви тя.

По думите й Великобритания има доказателства и за това, че в последните 10 години Москва „развива своята способност да използва нервнопаралитични вещества за убийства по цял свят“.

„Този инцидент е само един елемент от поредица действия от страна на Русия и е време да кажем „Стига толкова“, добави Хопкинс.

„Русия не отговори на нашата молба за сътрудничество по случая и отвърна със сарказъм. В същото време медиите в страната плетат мрежа от лъжи. Те твърдят абсурдни неща като това, че Скрипал бил пристрастен към „Новичок“ или че Тереза Мей го е разработила“, каза още посланикът.

Тя отчете, че 27 държави по света са обявили, че подкрепят Великобритания, в резултат на което са отзовани 143 руски разузнавачи.

„Всички, които застанаха зад нас, не го правят само от солидарност, а и в името на опазването на международната сигурност. Трябва заедно да възстановим равновесието. Трябва да минем през този период на пренастройване на международния ред“, заяви Хопкинс.

Категории Коментар, Конфликти

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *