Решетников обясни скандала с патриарха с международното положение

Решетников обясни скандала с патриарха с международното положение

Бившият генерал благодари на българите, верни на „историческата любов“ към Русия

 

Бившият генерал от руското разузнаване Леонид Решетников обясни във Фейсбук от негова гледна точка конфликтът, възникнал покрай изказването на руския патриарх Кирил при визитата му в България на 3 март, че руската армия, а не представители на други народи в империята, са освободителите на България:

„Патриархът каза, че е огорчен, а вие му приписвате назидателен тон и удар с юмрук по масата… Съмнявам се, че в българските църкви е прието да се вика и крещи. Майка ми и баща ми са ме учили, че е лошо да се крещи във всяка ситуация, още по-малко на гробовете на убитите. Не е необходимо да се приписва на целия български народ липсата на култура и хулиганство.“

Според Решетников този конфликт не би имал такъв размах, ако не е била ситуацията, в която се намира Русия, Европа и целият свят.

„Ако знаете за посланието на нашия президент, то вероятно разбирате, че се намираме на прага на страшни събития. Западният свят, към който сега е включена и България, оказва силен натиск върху Русия с цел, както казва В. Путин, да спре нейното развитие. Ние с вас се оказваме от различни страни. В хибридната война, която Западът води срещу Русия, ние имаме много приятели и в натовския лагер. Това са не са политици, не са щатни пропагандисти и историци, а просто хора. Особено много са те в България“, казва Решетников.

Той благодари на българите, които „остават верни на тази историческа любов, която се е доказала в бой и труд“.

„Думите на нашия патриарх бяха справедливи и казани с пасторска любов“, подчертава бившият генерал.

В момента Решетников е изпълнителен директор на основаното миналата есен Общество за развитие на руското историческо просвещение „Двуглав орел“. То е свързано с т.нар. православен олигарх Константин Малофеев и декларативно обявява: „Ние сме православни имперци, монархисти по съвест и убеждения. Русия е обречена или да загине, или отново да стане империя. За нея най-органична и спасителна е дадената от Бога православна монархия. Ние сме чада на Руската православна църква и ще водим безпощадна идеологическа борба против клеветите срещу нашата Църква.“

„Крайната ни цел е Велика Русия, а нашето величие е в алтернативната цивилизация“, са също думи на Решетников.

В статия „Шипка не ошибка“ от „Двуглав орел“ написаха миналата седмица, че българският елит страдал от евроатлантическа болест, а историческата истина била като лекарство.

Снимка: The Bulgarian Times

 

 

 

Категории Коментар, МненияЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *