Кошлуков подхвана „оптимизация“ на критиците си от „Денят започва с култура“

Кошлуков подхвана „оптимизация“ на критиците си от „Денят започва с култура“

Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков е премахнал продуцентката Весела Петрова от предаването „Денят започва с култура“, пише Mediapool.bg. Петрова, която от 20 години работи в националната телевизия и от 7 години разработва предаването, не е уволнена. Тя просто е…отпаднала от екипа. В петък Кошлуков подписва документ, с който нарежда оптимизация на екипа на “Денят започва с култура”. От съдържането му става ясно, че предаването което в момента работи с два екипа и двама продуценти, трябва да се прави отново от два екипа, но само с един продуцент. Името му е упоменато – Васил Христов. Колежката му Весела Петрова не фигурира в заповедта, което автоматично я изключва от “Денят започва с култура”.

„Няма заповед за уволнение, но след като не съм в екипа на предаването, не е ясно какво ще работя“, уточнява тя преди Mediapool.

Вместо това Кошлуков е подписал заповед, в която променя екипа на „Денят…“ – на два екипа с един продуцент, Петрова е липсвала. Затова не били уведомени нито главният продуцент, нито генералният директор на БНТ.

Кошлуков наскоро обвинил Петрова, че не тя е направила поръчан от него анализ на рейтинга на предаването, критикувано от него за елитарния му език и слабото зрителско внимание. Анализът й показвал, че то има малки по-ниски резултати от сутрешния блок на телевизията и „Здравето отблизо“, преди и след него.

Петрова е сред хората, обвинили Кошлуков в натиск върху предаването.

 

Категории Акцент, Акцент-2, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *