Прокуратурата ще проверява концесиите в Банско

Прокуратурата ще проверява концесиите в Банско

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка от прокурор от Върховна касационна прокуратура на концесионните договори на Юлен в Банско. Това става ясно от съобщение на сайта на българската прокуратура.

Проверката е по сигнал от Политическа партия  „Зелените“, в който са изложени факти за допуснати множество нарушения на действащото законодателство при сключване и изпълнение на  договор за отдаване на концесия на територия в Национален парк „Пирин”.

Със сигнала се иска извършване на проверка за действителния собственик на концесионера „Юлен“, както и установяване на нарушения от страна на този концесионер, свързани основно с  ползването на площи, значително надвишаващи размера на концесионната територия по договор и с наличието на обекти на трети лица там.

Поставят се и въпроси относно разрешения за ново строителство, издадени на концесионера, но попадащо извън зоната на територията по договор, като и относно свързаност между „Юлен” и федерация по ски, с оглед получаване и разходване от същата на средства от държавния бюджет.

Проверката е назначена предвид съдържащите се в сигнала данни за престъпления против околната среда, както и престъпления по служба от представители на изпълнителната власт.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *