Ренета Инджова: Главният прокурор трябваше да се самосезира след изказването на президента за премиера

Ренета Инджова: Главният прокурор трябваше да се самосезира след изказването на президента за премиера

Главният прокурор трябваше да се самосезира след изказването на президента Румен Радев за отношенията между премиера Бойко Борисов и ДПС депутата Делян Пеевски.

Това казва в интервю за Би Ти Ви бившият служебен премиер Ренета Инджова. По думите й Сотир Цацаров е трябвало да се самосезира веднага, защото това изказване не е направено от „който и да е“, а от президентът. „Няма какво тук да се предлага, да се сезира, да занесе някой документите в прокуратурата КОНПИ, където и да е“, коментира Инджова.

”На всички е известно, че прокуратурата е неработеща институция или, че работи срещу законите на правовата държава“, добави бившият служебен премиер.

По думите е много трудно да се разбере кое в действията на премиера е съзнателно и кое не, защото езикът му е по-бърз, отколкото би трябвало, но в конкретни случай провокацията идва от премира.

Президентът има неща, които Борисов би трябвало да съобрази каза тя, попитана дали е възможно президентът Радев да разполага с разработки, на базата на които е поставил своите въпроси към премиера.

„Ако се срещнат кортежите на участниците в Председателството и кортежите на Пеевски не ви ли се струва, че може да се уплашат и да побегнат, нищо че шестте месеца не са минали“, попита Инджова.

По думите й ако президентът Радев не продължи с активни действия по темата го очаква погром. „Казвам го като човек, който познава методите, по които българската власт в момента е узурпирана във всичките й форми“, добави Инджова.

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *