Борисов на практика не отговори на Радев

Борисов на практика не отговори на Радев

Публикувано на Категории МненияЕтикети , , Сподели

Внезапно възникнала по неясни причини задочна вербална война между президент и премиер на тема кой стои по-далече от ДПС депутата Делян Пеевски. На това станахме свидетели в последните два дни.

Престрелката между Борисов и Радев, с краткото оправдателно участие на Пеевски, постави редица въпроси. Главно към премиера Борисов. Нищо, че той имаше първата и последната засега дума.

Без видима причина в свое телевизионно интервю атакува шефа на кабинета на Радев Иво Христов, че е бивш служител на Пеевски. Отговорът на Радев не закъсня – „Ако някой смесва в едно изречение хора от моята администрация с г-н Пеевски, той дължи отговори на някои въпроси“.

 

Какво попита президентът Радев?

 

  1. Имал ли е и продължава ли да има Борисов срещи с Пеевски?
  2. Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски?
  3. Разпределял ли е и продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?

Пресслужбата на правителството веднага разпространи съибщение, че премиерът ще отговори на коментарите на президента. И на летище София се състоя извънреден брифинг на Борисов.

 

Какво отговори премиерът Борисов?

 

  1. Виждал съм се с много депутати, с кметове на ДПС покрай проектите – Карадайъ (лидер на ДПС – бел. ред.) ми ги е водил всичките

Останалите два въпроса получиха дежурното обяснение: „Ако има каквито и да е данни за мой бизнес, за нещо общо с Делян Пеевски, да сезира прокуратурата, Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество или която институция иска. Аз твърдя, че такъв нямам“.

 

От всичките въпроси и отговори може да се направи изводът, че Борисов или наистина е преразпределял и преразпределя обществени поръчки в полза на Пеевски, или не иска да говори по темата. Но ако не го е правил или не го прави, защо не би искал да говори.

Борисов много обича да говори кой с кого се бил виждал, срещал и т.н., но не отговоро на простичкия въпрос срещал ли се и среща ли се още с ДПС депутата. Не че има нещо лошо да се среща. Но ако всичките срещи са по служебни дела, то какъв би бил проблемът да се обявят?

Какво притеснява Борисов не е ясно. Видимо е желанието му в последно време хем да се дистанцира от Пеевски, хем да го направи така, че да не предизвика обратна реакция. Което довежда до подобни безумни ситуации президент и премиер да се замерят с едно име, било то и на депутат, с което никой не иска да има нищо общо.

 

 

 

 

 

Категории МненияЕтикети , ,

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *