Сидеров: Русия е създадена от българи, да я пазим като дъщерно образувание

Сидеров: Русия е създадена от българи, да я пазим като дъщерно образувание

Лидерът на „Атака“ намекна, че могат да развалят коалицията, ако ГЕРБ внесат Истанбулската конвенция в НС

 

 

След европредседателството е възможно да има сътресения в управляващата коалиция и предстоящи предсрочни избори, ако бъде приета Истанбулската конвенция. Това прогнозира пред БНТ лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

По думите му в управляващата коалиция мнението на патриотите относно Истанбулската конвенция е било много важно. Той заяви,  че е доволен от решението на ГЕРБ да отложат гласуването на конвенцията. Според  него в Европарламента и в Европа има течения, които оказват натиск да бъдат приети еднополови бракове.

Сидеров каза, че е „говорил много и писал много по тези теми от години“:

И в Европарламента, и в т.нар. Европа като цяло има такива течения, които натискат, тласкат да бъдат приети еднополови бракове. Включително, ей сега Зелените са много модни, тяхната група – тук наскоро тия дни беше една тяхна представителка и стана скандал, каза Сидеров и припомни, че такива „битки“ е водил от 2005 година.

Не за първи път Сидеров поставя условия на правителството. Заради случая с язовирната стена на „Бели Искър“ той намекна, че не е решил как ще гласува партията му на вота на недоверие срещу кабинета. Но след разговор с премиера беше бързо разрешен.

Сидеров заяви, че не е имало тайни срещи и разговори с Валери Симеонов, на които да са правени договорки да развалят коалицията, като изтеглят депутатите си.

Сидеров смята, че ГЕРБ са склонни да мине тази конвенция, тъй като има натиск отвън. „Аз няколко пъти сравнявам Европейския съюз със Съветския съюз, само че разликата е, че преди не можеше да се дискутира при директивите от Москва. Сега поне се дискутира и можем да имаме обществено мнение „за“ и „против“, обясни лидерът на „Атака“.

Според лидера на „Атака“ „Вашингтон отслабва Европа“, тъй като спира важни енергийни проекти. „Проектите на Русия и Путин правят Европа по-силна“, смята Сидеров. По думите му европейците „го отнасят“ в тази битка между Кремъл и Вашингтон.

Той смята, че премиерът, президентът и председателят на Народното събрание не би трябвало да са против посещение на руския президент Путин у нас.

„Русия е създадена от българи и ние трябва да я пазим като наше дъщерно образувание“, заключи лидерът на „Атака“.

Категории АкцентЕтикети , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *