Кошлуков показа среден пръст в предаването си в БНТ

Кошлуков показа среден пръст в предаването си в БНТ

Нецензурният жест на програмния директор в най-гледаното време е прецедент за живо предаване

 

 

Програмният директор на БНТ 1 Емил Кошлуков показа среден пръст във воденото от него предаване “ Още от деня“ в петък вечер.

Неприличния жест бе демонстриран два пъти с въпроса „Този знак ще се прави ли така отпред“, зададен към единия от гостите в студиото – Борислав Сандов от „Зелените“. Кошлуков визираше поредния протест за спасяване на Пирин предната вечер, който стигна и до БНТ, където беше поискана и неговата оставка.

В началото на разговора със Сандов и Нона Караджова (бивш министър на околната среда в кабинета „Борисов“, представена като експерт) програмният директор прочете декларация на журналистите от „По света и у нас“, които протестират срещу отношението на участници в протеста към журналисти от телевизията.

В излъчено на два пъти видео от протеста – според водещия цензурирано с оглед на добрите нрави, по думите на водещия, се вижда, че един от участниците държи листовка с неприличния знак, чуват се и нецензурни призиви.

Кошлуков потърси сметка на Сандов за поведението на протестиращите. Съпредседателят на „Зелените“ обясни, че не носи отговорност за действията на неидентифицирани участници и допусна, че става дума за провокация. Още в началото Кошлуков попита „Г-н Сандов, добър вечер от лекето Кошлуков. Как се чувствате в студиото на леке?“, води спор как е отразявана темата Пирин в БНТ и кои точно са протестиращите, а накрая настояваше Сандов да каже дали е доволен от участието си.

Нецензурният жест на програмния директор в най-гледаното време е прецедент за живо предаване с участие на ръководител в националната телевизия. Случаят съвпадна по време с груб и вулгарен език в политическо обръщение на Националния фронт за спасение на България, подписано и от вицепремиера и лидер на партията Валери Симеонов по адрес на евродепутат, от който правителството се наложи да се разграничи.

„Господин Кошлуков, проявата Ви от днес е недопустима не само за водещ на, подчертавам, национална, тоест поставяща стандартите на поведение, телевизия, още по-малко за програмен директор. Очаквам оставката Ви.“ Това написа в профила си във Фейсбук Илиян Васлев, бивш посланик на България в Русия, който има активна гражданска позииция по различни теми.

„Не става дума за това, че някой ви е обидил. Това е съдбата на много публични личности, такива са ценностите и нравите в българското общество. От Вас се предполага да служите за пример при преодоляване на тези дефицити и налагането на уравновесен и доброжелателен тон. Нито един от гостите ви в студиото не ви е обидил. В качеството на домакин сделката е Вие да бъдете гостоприемен, вежлив и учтив спрямо гостите си.

Показвате „рога“. Намирам за неуместно продължаването на директорството Ви в БНТ, да не говорим за позицията Ви на водещ – нямате възпитание и търпение“, написа още Илиян Василев.

 

На снимката от студиото на Кошлуков: В средата се вижда министърът на екологията в първия кабинет „Борисов“ Нона Караджова, по чието време се установи, че концесионерът на ски зоната над Банско е разширил неоснователно площта, която ползва. Тя не можа да обясни защо този факт е останал без последици, но подкрепи нуждата от облекчаване на строителния режим в националния парк.

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *