Нено Димов: „Не е моя работа да знам кой е собственик на „Юлен“

Нено Димов: „Не е моя работа да знам кой е собственик на „Юлен“

Министърът на околната среда и водите Нено Димов обяви, че не е негова работа да знае кой е реалният собственик на концесионера на ски зоната в Банско „Юлен“. В сутрешния блок на Нова телевизия посочи, че не вижда проблем по тази тема, а ако има, то той не е свързан с околната среда, за която отговаря.

Собственикът на „Юлен“ е скрит зад две нива на офшорки от Британските Вирджински острови. Официално те са управлявани и притежавани от безработният кипърски гражданин Георгиус Георгиу. Наското представители на „Юлен“ обявиха в национален ефир, че това е само номинален собственик на компанията, а реалният собственик бил друг и той бил деклариран пред всички държавни институции.

В анализ на продължаващите шествия в защита на Пирин министърът обяви, че те са политически от самото начало и че голяма част от участниците в тях не си дават сметка за какво протестират.

Лидерите на тези протести на практика са политически партии, които не успяха да влязат в парламента, кандидати, които получиха по 20-30 гласа, които се опитват да прокарват решения, които спират развитието на България, обясни още министърът. Освен това, според него, лидерите на този протест си служат с манипулации и откровени лъжи.

Отново повтори, че няма нормално мислещ човек, който да си мисли, че наистина е разрешено строителство върху 48% от Пирин, а че ставало дума само за 2%, от които вторият лифт бил нищожна част.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *