Нено Димов е оттеглил своя заповед за изключване на имоти от ПП „Витоша“

Нено Димов е оттеглил своя заповед за изключване на имоти от ПП „Витоша“

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е оттегли скандалната заповед, с която от границите на Природен парк „Витоша“ се изключват два имота с обща площ 10.39 дка. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Според съобщението на МОСВ имотите са изключени от границите на природния парк в изпълнение на две съдебни решения на Върховния административен съд от 2016 и 2017 г.  С решенията на съда е отменен отказът на министъра на околната среда и водите да изключи тези имоти от територията на парка.

Основание за оттеглянето на заповедта е постъпила жалба до Върховния административен съд от сдружение „Коалиция Природа България“. В жалбата са изложени доводи, че въпреки решенията на Върховния административен съд, компетентният орган е трябвало да извърши нарочна проверка дали описаните имоти имат характеристиките на защитени територии.

„С оглед максималната защита на обществения интерес и на Природен парк „Витоша“, министърът реши да назначи повторна проверка за изясняване на случая”, се казва в съобщението на МОСВ.

Категории ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *