Делян Добрев пита Елена Йончева дали тя работи за чуждо разузнаване

Делян Добрев пита Елена Йончева дали тя работи за чуждо разузнаване

Според депутата от ГЕРБ бизнесмен, свързан с БСП, седнал на стола на хасковския кмет

 

Изпълнява ли Елена Йончева поръчки на трима бизнесмени в Хасково, които са „превзели” хасковския кмет и той вече не е кмет на ГЕРБ? Това „поръчка” от бизнесмени ли е, окупирали община Хасково, или от чужди служби по линия на енергетиката?“ Така депутатът от ГЕРБ Делян Добрев си обяснява новите обвинения на депутата от БСП Елена Йончева пред бТВ.

„Г-жа Йончева служител ли е на определени служби в България и в чужбина? Изпълнява ли поръчка на български или чужди служби за дискредитирането ми заради енергийни проекти, които няма да се случат, ако аз съм председател на енергийната комисия в парламента?”, попита Добрев.

„Един от тези бизнесмени стои на стола на кмета, включително физически – кметът стои на конферентната маса, в присъствието на двамата се викат общински служители и им се поставят задачи.”

Йончева обвини депутата от ГЕРБ, че свързани с него фирми са спечелили милиони от обществени поръчки в Хасково.

Не стана ясно обаче кой е бизнесменът, но ексминистърът каза, че става дума за човек, близък до Иван Стаматов, с когото градоначалникът Добри Беливанов беше на екскурзия в чужбина.

С множество документи в ръка той коментира обстоятелствата около процедурите, за които се твърди, че са облагодетелствали негови близки.

„Ако напишете „Елена Йончева” в „Гугъл” и превключите на „Изображения”, половината снимки ще са мои”, коментира Добрев и запита защо народният представител от БСП няма до момента нито един законопроект в актива си.

Елена Йончева заяви, че ще предаде в прокуратурата доказателства, че фирми, близки до Добрев и зет му, са санирали различни сгради и са усвоили обществени поръчки за 50 млн. лв.

Той извади и снимки от предизборната кампания на БСП в Хасково. На тях се вижда млад мъж, който бил „постоянен придружител” на Елена Йончева по време на проявите. „Знае ли, че този господин има присъда в Испания и, доколкото знам, е излежавал присъда за измами? Какво е вършил през предизборната кампания – за кой контингент е отговарял този господин?”, попита Добрев.

По думите му мъжът няколко пъти си е сменял името и последното било Борис Архондев.

Той показа и имения, в които, по думите му, Йончева е живяла по време на кампанията. Според „Капитал” тези имоти са на банкера Цветан Василев.

 

Делян Добрев

Снимка: Ладислав Цветков, бТВ

 

 

Категории ОбществоЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *