Свалиха протестния билборд на полицаите за Председателството

Свалиха протестния билборд на полицаите за Председателството

Билбордът на английски език, с който служителите на МВР планираха да посрещнат евроделегатите у нас, е свален късно снощи, предава Би Ти Ви. На него служителите на МВР в България обясняваха, че взимат по-ниски заплати от колегите си в Европа и че основното заплащане е равно на 340 евро.

От полицейския синдикат заявиха, че нямат представа каква е причината, тъй като поставянето е било платено за най-малко 2 седмици. Уведомени са от собственика на съоръжението, че плакатът ще бъде свален.

Синдикатът има договор за три билборда – до Националния стадион „Васил Левски”, на ул. „Фритьоф Нансен” и бул. „Цариградско шосе”. Платили са около 200 евро на билборд.

Той се намираше на кръстовището на улица „Гурко“ и булевард „Евлоги Георгиев“.

На 11 януари – в деня на официалното откриване на европредседателството, полицаите излизат на протест с искане за 15-процентно увеличение на заплатите.

Те не са съгласни с увеличението, което е в сила от вчера. По думите на синдикалистите става въпрос за ръст от 55 лв. на заплатите на служителите на ВМР със средно образование и 30 лв. – за висшистите.

Основните искания на униформените са свързани с по-добро заплащане и по-добро оборудване и униформи.

Според министъра на вътрешните работи Валентин Радев отпуснатите за тази година 55 млн. лв., предназначени за по-високи заплати, са достатъчни. Работещите в МВР обаче не са съгласни и продължават да настояват за 15% увеличение на заплатите.

Радев напомни и, че МВР е изплатило 17 милиона лева за дрехи на служителите си, но от Синдикалната федерация на МВР обясниха, че в момента има проблем с доставката на кубинки.

 

Категории Акцент-2, ОбективЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *