Президентът Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност

Президентът Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност

Президентът Румен Радев свиква днес заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Темата е „Роля на Република България за развитието на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018“.

Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност ще се проведе два дни преди парламентът да започне работа след зимната ваканция на депутатите. За 11 януари е насрочено и официалното откриване на Председателството на ЕС.

В края на м.г. имаше две заседания на Консултативния съвет за национална сигурност заради корупцията, но консенсус не бе постигнат. Мнозинството в парламента прие предложения от правителството антикорупционен закон, а преди три дена президентът наложи вето върху него, което се очаква да бъде отхвърлено.

През октомври м.г. и държавният глава, и премиерът Бойко Борисов, и лидерът на БСП Корнелия Нинова се обявиха за обща европейска отбрана. В края на м.г. президентът Радев обяви, че смята да постави темата за модернизацията на армията. По думите му решенията се вземали хаотично и „на парче“.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *