Атанас Атанасов за МВР: В системата върви тежка кадрова търговия

Атанас Атанасов за МВР: В системата върви тежка кадрова търговия

Системни проблеми в МВР, липса на взаимодействие с местната власт и некадърно управление открои лидерът на ДСБ Атанас Атанасов в интервю за bTV.

„Вътре в системата върви тежка кадрова търговия, на възлови места се издигат хора, които са удобни на властта, а не такива, които имат качества. Загърбено е и не се спазва конкурсното начало при назначаване“, посочи ген. Атанасов.

Той припомни още, че повече от 1 г. полицаите протестират. „Вътре в тази система има тежки проблеми и никой не се заема да ги реши. Тези хора са недоволни от заплатите, които получават и от словията, в които работят, а вие очаквате да разкриват тежки престъпления. За това е управлението, за това са политиците, за да решават проблемите в системите, а не да ги задълбочават“, каза още лидерът на ДСБ. По думите му в МВР има тежка демотивация на хората, а емблемата на България пред света е корупцията.

„Имам чувството, че каним тук нашите приятели от Европа да им покажем кухнята си“, посочи още той.

Според Атанасов чрез „помпозна и натрапчива външнополитическа дейност управляващите се опитват да компенсират тежки вътрешнополитически дефицити като корупцията“.

 

 

Категории Коментар, МненияЕтикети , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *