Пророчества за 2018: От същото по много

Пророчества за 2018: От същото по много

Врачките заеха обширни територии от нишата на социолозите

 

Хубава традиция стана в края на старата и началото на новата година вещери, вещерки и вещеруги (за третия пол) да представят своите прогнози. Те естествено са катастрофични, фантасмагорични и брутални (в първичния смисъл на думата).  Някои медиуми в духа на Коледа и Нова година за пореден път предсказват края на света. Те са и най-глупавите в гилдията, защото ако краят на света не настъпи, ще е лошо за репутацията им, а ако се случи – няма да има никакво значение за имиджа им. Явно разчитат на моментна слава и лоша памет, също като политиците.

Романтичните времена на гадателството отдавна отминаха, професията се глобализира и зае големи територии от националните телевизии, от нишата на социолозите и раздумките на артистичния елит.

Според едни социолози от 99 анализа на предсказанията на Ванга 43 са били адекватни, 43 – алтернативни (нееднозначни), и 12 – неадекватни. От което според тях следвало, че „телепатичното ясновидство на българската пророчица е с вероятност 68,3% и излизало извън границите на теорията на вероятностите.“

Няма да спорим, макар да е очевидно, че такъв извод изобщо не следва, ако погледнем по-внимателно какво ни съобщават вторите 43 анализа. Само се чудим защо социолози, които използват божем научен инстументариум за прогнозите си, ще се занимават с някакви си медиуми, които отгоре на всичкото са им конкуренция.

Това ни кара да направим друг извод – тези „социолози“ са част от пропагандна машина, която с други средства внушава онова, което най-общо наричаме хибридна война. Битката се води с всички средства – фалшиви новини, слухове, песни-предсказания, камънье и дърве, екстрасенси и каквото се намери под ръка. Целта е да се нагнетява страх пред неведомите космически ужасии, та земните явления като корупция и унищожаване на демокрацията да изглеждат едва ли не нормални.

Много популярната в Русия още от времената на Съветския съюз наша пророчица Ванга в последните години измести дори Нострадамус в предсказването на световни политически събития с определени цели вече от отвъдното.

След 1989 най-ревностните почитатели на петричката врачка кой знае защо се оказаха хора от художествено-творческия номенклатурен елит. Те същите влязоха и в църквите да се молят с по два метра свещи.

Дали Държавна сигурност е подслушвала Ванга и после е ползвала записи от изповедта на хората, не е ясно. Като знаем обаче как е действала, логично е да предположим, че би било много странно да не се е възползвала от такава златна възможност.

Според племенницата на Ванга – Красимира, Людмила Живкова е съхранявала архива на пророчицата с откровения, които били записани на лента. Но той тайнствено изчезнал след смъртта й. Спецслужбите го иззели и изпратили в Русия. Има и версия, че архивът бил скрит.

Най-лесният начин обаче да проверим достоверността на пророчествата е да ги погледнем непредубедено след края на годината, за която е предсказано събитието. Оставяме настрани тези предсказания, които в едно изречение съдържат в мъглив вид всички възможни варианти.

Една от прогнозите на Ванга още с встъпването на Барак Обама като президент на САЩ бе, че той ще бъде последният американски президент, разпространено в медии от цял свят.

С Нострадамус е горе-долу същото, защото неговите четиристишия предполагат тълкуване, досущ като речите на Доган, а там предпочитанията, политическата принадлежност и психическото състояние на тълкувателя са от голямо значение. Но има и по-конкретни прогнози, като описаното в алманаха от 1565г., където той говори за смъртоносна война между Иран и Турция през 2017 г.

Ако се махнат излишните украси и финтифлюшки от пророчеството, се вижда една съвсем ясна картина – не се случи война между Турция и Иран. Вярата в Нострадамус обаче остава непомрачена.

Един от изследователите на трудовете на Нострадамус М. Чейс казва, че в едно от стихотворните четиристишия е скрито предсказание за нахлуването на извънземни на Земята, което ще се случи през 2017 г. За същата 2017 е дешифрираното пророчество, че извънземна цивилизация ще започне мащабна инвазия на планетата.

Славата на Тибуртинската сибила от времето на Римската империя е не по-малка от тази на императора. Тя постоянно ходела с книга в ръка, а пророчествата й директно били докладвани в Сената.

Тибуртинската сибила сънувала упадъка и апокалиптичния край на света. Сънят ѝ бил толкова шокиращ, че в продължение на векове държал вярващите в страх. Краят на света щял да настъпи, след като на небето се появят 9 слънца, всяко по-грозно и кърваво от предишното. Съновиденията й се отнасят за 9 поколения, които отдавна са станали на прах, но това е дребна пречка и тя продължава да се свързва със съвременни събития.

Но най-много прогнозисти се състезават какво ще стане с руския президент Владимир Путин в съдбовната 2018 година, когато през март ще се проведат президентските избори.

От средите на опозицията на Зоран Заев пускат не само предсказания (те са лесни), но и какво ще се случи след това. В Youtube вече се върти песен-предсказание за Путин с текст на Александър Цеповски.

„Песента на Цеповски вече има над 100 000 прегледа. За нея пишат всички македонски медии, а в България вече се сърдят, че народната песен, която е послужила за основа на песента за Путин, била българска в стила на вечния македонско-български конфликт“, пише изданието МКД.

Заглавието на политическата елегия е „Заплакала Македония за Путин“. Цитираме части от нея на македонски заради своеобразния колорит. Авторът на текста пита Путин:

„Кај си сега Путин Владимир, сега да дојдеш, од ЕУ, НАТО да нè куртулиш, од САД да нè куртулиш…“.

А Путин отговаря:

„…сега ќе свршам јас во Сирија и во Турција, и идам за во Македонија…, јас ќе ве спасам од ѓавол амерички“.

Руските държавни медии коментират песента с възторг и че Путин трябва да се притече на помощ на Македония, а Цеповски дал интервю за една руска телевизия.

А сега пророчествата (само конкретните) на популярния британски пророк Крейг Хамилтън-Паркър, за да го проверим в края на 2018, живот и здраве.

Изригване на вулкана Везувий

В САЩ и Австралия ще избухнат множество пожари

Китай и Индия ще станат жертви на страшни наводнения

Земята ще се тресе толкова силно, че ще го усетят и там, където никога не е имало земетресения

На ледения шелф на Антарктида ще се образува гигантски разлом, което ще бъде старт на тоталното му разрушение

Опит за сваляне на Доналд Тръмп, неуспешен

Северна Корея ще успее да свали своя диктатор Ким Чен Ун

Пандемия от страшен грип, най-вероятно заради използване на биологично оръжие

Терористите ще направят опит да използват химическо оръжие в страни от Западна Европа с помощта на безпилотни самолети

Русия и Китай ще създадат мощен икономически и военен съюз срещу САЩ, заради който последните ще загубят търговията с Изтока, което ще предизвика икономическия крах на великата държава

Можем да пренебрегнем природните катаклизми, които са нормални явления и се случват всяка година. Но другите ще проверим.

 

Категории ЦивилизацияЕтикети , ,

Автор: Рени Нешкова

Рени Нешкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *