“Лукойл” сменя „Академик“ с „Левски“

“Лукойл” сменя „Академик“ с „Левски“

“Лукойл” става спонсор на баскетболния отбор „Левски 2014“.  Според договора името на петролната компания ще присъства в наименованието на клуба, на залата, ще стои на екипите на отбора и на други рекламни позиции и продукти, гласи официалното съобщение.

Президент на клуба ще е един от най-успешните ни баскетболисти в последните години – Тодор Стойков. А старши треньор остава Константин Папазов-Тити.

„Лукойл“ ще продължи да подкрепя досегашния си отбор „Академик“, но без името ѝ да бъде в названието. Фирмата ще подпомага детско-юношеската школа и представителния тим на „студентите“. На практика досегашната структура на „Академик“ сменя името си на „Левски“.

Силният човек в бизнеса на „Лукойл“ в България Валентин Златев е известен почитател на баскетбола. Той дори има участие в демонстративни мачове по баскетбол с премиера Бойко Борисов и президента Георги Първанов.

Повече подробности за сделката между „Лукойл“ и „Левски“ ще бъдат дадени на пресконференция, денят, часът и мястото на която още не са уточнени.

Категории Акцент-2, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *