Леонардо ди Каприо е поредната световна звезда, обявила се в защита на Пирин

Леонардо ди Каприо е поредната световна звезда, обявила се в защита на Пирин

Американският актьор носител на „Оскар“ Леонардо ди Каприо става поредната световна публична личност, която се включи в призивите към българското правителство да не позволява нова сеч за целите на ски курорт в природния парк „Пирин“. Холивудската суперзвезда е известен екоактивист и подкрепя различни каузи чрез едноименната си фондация.

 

„Присъединете се към нас и Световния фонд за дивата природа (WWF), за да спрем вековните гори на българския национален парк „Пирин“ от разширяването на ски зоната и изсичането“, написаха от DiCaprio Foundation в „Туитър“.

Вчера актьора и музикант Джаред Лето  се обърна директно към премиера Борисов в „Туитър“ с искането да защити „Национален парк „Пирин“ от отвратителната сеч + инфраструктурата за ски“.

Пвизивите на световни звезди са в отговор на исканато от концесионера „Юлен“ разширение на ски курорта Банско, което правителството възнамеряваше да гласува с промяна в концесията на 13 декември. То обаче отложи вота за между празниците на фона на протести и с аргумент първо да бъде приет новият план за управление на парка. Решението се очаква на 28 декември. Общественото обсъждане на новия план тече до 22 декември, като гражданите могат да изразят мнение.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Леонардо ди Каприо е поредната световна звезда, обявила се в защита на Пирин”

  1. Доста нагло да говори така при положение, че никога не е стъпвал тук и се доверява на лъжите на родната зелена мафия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *