Цецка Цачева: Парламентът бламира правителството

Цецка Цачева: Парламентът бламира правителството

Народното събрание е бламирало правителството в опитите му за изготвяне на законодателство за борсба с корупция. Това се разбеа от думите на Министъра на правосъдието Цецка Цачева. В интервю за Би Ти Ви цачева завеи, че не подкрепя решението на парламента подателите на сигнали за корупция да не получават защита от съдебно преследване. В края на миналата седмица депутатите гласуваха това предложение при окончателното разглеждане на текстовете на нов закон за борба с корупцията.

Идеята е на ДПС и „Обединени патриоти“, като първоначално не беше приета в комисия на второ четене миналата седмица, но след това мина в пленарната зала. В текстовете от закона е записано още, че подателите на сигнали ще трябва да се идентифицират с три имена, ЕГН, адрес, телефон, факс и електронен адрес.

„Не подкрепям това решение на парламента. Трябваше да се гласува предложението на правителството да не се повдигат обвинения на свидетелите. В това отношение Народното събрание бламира предложението на правителството“, заяви Цачева.

Тя добави, че ако някой реши да подава сигнал за корупция, той трябва да разполага с данни и доказателства, за да е сигурно, че няма да попадне под ударите на закона.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *