Съдът не даде ход на делото за КТБ

Съдът не даде ход на делото за КТБ

Специализираният наказателен съд не даде ход на делото за организирана престъпна група, която е източила Корпоративна търговска банка (КТБ). Основна причина за това е нередовното призоваване на основният обвиняем – мажоритарния собственик на банката и бивш председател на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев. В процесуална пречка за провеждане на разпоредително заседание се превърна и това, че адвокатът на един от останалите обвиняеми в ОПГ е починал наскоро, което е оставило обвиняемия без защитник.

Съдът докладва, че е издирвал Цветан Василев, за да му връчи призовка на постоянния му адрес в София, но там не го открили. Портиерът и домоуправителят казали, че не са го виждали от четири години.

Василев е издирван дали не е в затвор или не е арестант. Оказало се, че го няма никъде. Към Сърбия пък била изпратена съдебна поръчка. За нея имало данни, че е стигнала в българското Министерство на правосъдието, което я било препратило в Сърбия, но отговор нямало.

Адвокатите на всички обвиняеми поискаха съдебните заседания да бъдат записван на звуков файл. Прокуратурата оспори това искане, а съдът го отхвърли. Така от засесанията ще се водят традиционните хартиени протоколи.

Съдът насрочи следваща дата по процеса за 23 януари 2018 г. Това е и първата резервна дата, която беше предварително определена. Прокуратурата поиска тази дата да бъде пропусната и заседанието да бъде насрочено за февруари. Съдът обаче прие следващото заседание да бъде в първата резервна дата.

 

 

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *