Новата ракета на Ким Чен Ун може да достигне САЩ

Новата ракета на Ким Чен Ун може да достигне САЩ

Междуконтиненталната балистична ракета „Хвасон-15“ може да носи ядрена бойна глава

 

Южнокорейски военни потвърдиха, че новата междуконтинентална балистична ракета на Северна Корея може да порази цели, намиращи се на разстояние 13 000 километра и ако бъде изстреляна под съответен ъгъл, би могла да достигне Вашингтон, съобщи Асошиейтед прес.

Министерството на отбраната на Южна Корея заяви пред депутати, че все пак още не е ясно дали наистина ракетата Хвасон-15 може да бъде използвана за бойни цели. Необходимо е да бъдат направени допълнителни оценки, за да се прецени дали бойната глава на ракетата ще издържи повторно навлизане в атмосферата, дали може да бъде прецизно насочвана и да произведе планирана експлозия, заявиха експерти.

По-рано южнокорейският президент Мун Дже Ин заяви в телефонен разговор с американския президент Доналд Тръмп, че Северна Корея все още има технически проблеми, които трябва да реши, преди да разполага с отговаряща на всички изисквания междуконтинентална балистична ракета, която да представлява реална заплаха за американските градове.

Междуконтинентална балистична ракета „Хвасон-15“ може да носи ядрена бойна глава и да достига цялата континентална територия на САЩ, обяви официалната информационна агенция на Пхенян КЦТА след тестовете ѝ.

 

 

Категории ОбществоЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *