С изложба, книга и филм честваме 75-годишнината на Стефан Данаилов

С изложба, книга и филм честваме 75-годишнината на Стефан Данаилов

С изложба, книга и филм ще бъде отбелязана 75-годишнината на популярния актьор, преподавател от НАТФИЗ и бивш министър на културата Стефан Данаилов. Рожденият му ден е на 9 декември, но проявите в негова чест започват още на 1 декември, когато ще бъде открита изложба „Непознатите портрети на Стефан Данаилов“. Тя ще бъде експонирана в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“ до 14 декември. В 32 пана ще бъде направена ретроспекция към някои от най-емблематичните филми с участието на актьора. Част от тях се показват за първи път пред публика.

На 4 декември от 18,30 ч. в кино „Одеон“ е предпремиерата на документалния филм за Стефан Данаилов „Монолог“ със сценаристи  Георги Тошев и Ема Константинова.

През целия месец декември в кино „Одеон“ ще могат да бъдат гледани филми със Стефан Данаилов, селектирани лично от него. Входът е свободен.

Навръх рождения ден на Ламбо в Народния театър ще бъде официалното представяне на книгата за него  „Романът на моя живот“ със съавтор Георги Тошев. На същата дата  ще излъчи премиерно документалния филм на Георги Тошев „Различният“, посветен на големия актьор, в поредицата „НепознатиТЕ“.

На снимката: Кадър от „Инспекторът и нощта“

Категории ЦивилизацияЕтикети ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *