Радан Кънев: Българският манифест е готовност за предсрочни избори

Радан Кънев: Българският манифест е готовност за предсрочни избори

 

„Български манифест за Европа” не е подготовка, а готовност за предсрочни избори, обяви зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев по повод форума на представители на „Да, България!”, ДСБ/Нова Република, Зелените, ДЕОС и други организации и граждани, които инициират създаването на първия „Български манифест за Европа”.

В него се казва, че благосъстоянието и сигурността на България зависят от бъдещето на ЕС и НАТО. Запитахме го по какво този програмен документ се различава от „Харта 2013” и „Манифест за републиката”, които почти същите хора инициираха през годините. „Разликата е в политическата воля зад него”, казва Кънев.

„Аз като действащ политик и като човек, който винаги е призовавал зад подобни граждански и експертни инициативи да има силна политическа воля, съм изключително щастлив, че това най-сетне се направи“, продължи Кънев.

„Това не е документ от интелектуалци или група граждани, а документ, зад който стои волята на няколко партии и техните лидери. Политическите имена на Атанас Атанасов, на Христо Иванов като партийни председатели, на ръководството на Зелените, на ДЕОС го прави нещо съвсем различно“, подчерта Радан Кънев.

 

 

 

Категории Акцент-2Етикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Радан Кънев: Българският манифест е готовност за предсрочни избори”

  1. Ей най-после да изплюят камъчето, както точно искат. Да си го кажат направо бре – ще клатим държавата докато не ни и дадете пак парче от баницата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *