Цацаров не знаел за контрабанда в „Булгартабак“, защото не бил чел турския доклад за нея

Цацаров не знаел за контрабанда в „Булгартабак“, защото не бил чел турския доклад за нея

Главният прокурор Сотир Цацаров не е чел доклада турската служба за борба с организираната престъпност и контрабандата (KOM), която директно посочи „Булгартабак“ като източник на контрабанда на цигари. По тази причина Цацаров нямало и да се самосезира по публикациите    Това заяви самият Цацаров пред медиите след изслушването му пред парламентарната комисия за противодействие на контрабандата, цитиран от Mediapool.

По време на заседанието никой от депутатите не го попита за турския доклад, придържайки се само към темата за паралелния износ на български лекарства и разследванията срещу лидера на „Воля“ Веселин Марешки.

„Чакайте малко, за да се самосезирам по доклад на тяхната служба за контрабанда, не просто трябва да прочета някъде, че такъв доклад има, а такъв доклад трябва да се съществува и да стигне по възможните официални канали“, обясни прокурор.

Попитан дали не е обсъждал въпроса с турския си колега Мехемт Акараджа, който бе на посещение у нас, както и дали не може да поиска от него доклада, Цацаров бе лаконичен: „Няма никакъв проблем да се отправи такова запитване до турските власти.“

Категории Акцент, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *