Каракачанов щял да връща бежанците с шамари

Каракачанов щял да връща бежанците с шамари

„Не може ли да вземе една пръчка и да ги върне обратно?“, попита риторично министърът и посочи, че това било въпрос на граждански дълг. „Прави им удоволствие да го снимат, аз ако бях, щях да го върна обратно с два шамара…. Само не виждам таблата с кафето и локума”.

Така министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира кадри от филма на Елена Йончева, при които в реално време се заснема как мигранти преминават със стълба над телената ограда по границата с Турция.

Министърът уточни, че не е гледал филма, но ако бил на мястото на Елена Йончева нямало да ги гледа как прескачат, а с два шамара е щял да ги върне обратно.

Според него Йончева не трябвало да се прави на журналист, който търси сензации, а да сигнализира за прескачащите границата.

Филмът показва, че Елена Йончева прави точно това – подава сигнал на телефон 112.

Министърът посочи, че все пак има няколко проблема по телената ограда – неефективното по цялата ѝ дължина видеонаблюдение и недостатъчния брой охраняващи. Освен това имало корупция, която нямало как да се елиминира изцяло, но въпросът бил по-бързо да се установяват охраняващите, които си затварят очите срещу мигранти заради платени от тях суми.

Снимка: Сергей Антонов

Категории Акцент-2, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *