БСП и ДПС пак искат оставката на Главчев

БСП и ДПС пак искат оставката на Главчев

БСП и ДПС внесоха искане за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Димитър Главчев. 81 депутати от двете парламентарни групи настояват за оставката на парламентарния шеф заради превишаване на правомощията. От левицата ще искат и среща с европейските посланици.

Малко преди това Главчев промени наложеното на Антон Кутев наказание отстраняване за две пленарни засен.дания с отстраняване за едно заседание. В сряда пък парламентарният шеф отне думата на Корнелия Нинова и я изгони от пленарна зала след неин въпрос кого визира Борисов с думите, че в парламента има наркотрафиканти.

На заседание на парламентарната група на левицата в четвъртък беше взето решение БСП да не участва в пленарните заседания до оставката на Главчев. Левите депутати ще участват само в три от предстоящите заседания – за гласуване на оставката на Димитър Главчев, за обсъждане и гласуване на вота на недоверие, когато той бъде внесен, и за гласуване на Бюджет 2018. Те обаче ще участват в заседанията на комисиите.

За кворума в парламента са необходими 121 депутати. Те бяха събрани след три опита в четвъртък. Дори и да събират всеки път този кворум, ГЕРБ и Обединените патриоти няма да могат да прокарат промени в Конституцията, тъй като за тях са нужни 160 депутати.

Категории Акцент-2, ОбществоЕтикети , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *