Главният прокурор на САЩ отива на разпит за руското влияние в изборите за президент

Главният прокурор на САЩ отива на разпит за руското влияние в изборите за президент

Министърът на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеф Сешънс ще даде показания пред комисията по правосъдието към Камарата на представителите, разследваща руска намеса в изборите за президент в САЩ миналата година.

 

Според три източника на „Ройтерс“, запознати с разследването, министърът ще бъде разпитан за досегашните си изявления за контактите на членове на предизборния екип на президента Доналд Тръмп с руски представители.

Миналата седмица сенатори демократи поискаха Сешънс да даде показания, след като се появи информация, че в предизборната кампания е имало опити да се уговори среща между републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп и руския президент Владимир Путин. Това според сенаторите демократи е в противоречие с предишни изявления на Сешънс пред Конгреса.

Демократите искат да разпитат Сешънс, защото през октомври той е казал пред сенатската комисия по правосъдието, че не е имало контакти между членове на екипа на Тръмп и посредници на руското правителство или поне той не знае да е имало такива контакти. Изслушването на Сешънс засега е насрочено за 14 ноември.

Категории Акцент, ПланетаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *