Започва първи ремонт на ремонта на „Дондуков“

Започва първи ремонт на ремонта на „Дондуков“

Два месеца след ремонта на столичния булевард „Дондуков“ отсечката между улиците „Бачо Киро“ и „Будапеща“ отново се поправя. В зоната е започнало пренареждане на паветата. Причината е, че основата не е била добре подготвена и каменните блокчета са се разместили.

От общината искаха при ремонта на бул. „Дондуков“ паветата да бъдат заменени с асфалт. От министерството на културата обаче не позволиха с аргумента, че те са декларирани като паметник на културата с предварителна категория „местно значение“.

Подмяна на настилката беше разрешена за участъка между между ул. „Г.С Раковски“ и бул. „Васил Левски“, ремонт който тече в момента и трябва да приключи до 20 ноември.

Наскоро общински съветници поискаха прекратяване на договора на строителната фирма „Трейс груп холд“ за ремонта на булевард „Княз Александър Дондуков“ именно заради некачественото му изпълнение.

Според общинската фирма „Софинвест“, която упражнява строителния надзор на ремонта на бул. „Княз Александър Дондуков“ обяви „няма по-гладък паваж в София“ от този на „Дондуков“.

Категории Акцент, Финанси

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *