ДСБ заедно с „Да, България“ ще правят широк опозиционен съюз

ДСБ заедно с „Да, България“ ще правят широк опозиционен съюз

 

ДСБ тръгва към „изграждане на широк, траен политически съюз, който да е основан на двупартийното сътрудничество между ДСБ и „Да, България“ като основни изразители на опозиционно-настроените избиратели от център-дясното политическо пространство“.

Това е решението на Националното съвещание на партията, което се проведе през почивните дни в Боровец. Финалният вариант на приетата резолюция бе представен от председателя на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Той получи и мандат, с който да се работи за постигане на съюза.

Широкият управляващ орган на ДСБ е одобрил усилията на председателя и ръководството за сближаване с формацията на Христо Иванов през последните месеци. Според резолюцията трябва да се върви към скрепяване на двупартийния съюз с политически документ. Към обединението могат да се присъединяват и други формации, обединени около изграждането на опозиционна алтернатива вдясно от ГЕРБ.

Има нужда от създаване на реална опозиция в държавата, защото към момента виждаме имитация на конфликти между БСП и ГЕРБ, заяви Атанасов.

По думите му при ГЕРБ има напрежение, защото постоянно гърмят корупционни скандали, които показват, че „този модел на управление има за цел усвояване и присвояване на бюджетни пари“.

Зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев заяви, че решението за общи действия с „Да, България“ е взето единодушно, че българската десница трябва да се обедини от гледна точка на дясно опозиционно позициониране спрямо управлението на Бойко Борисов в коалиция с така наречените „Обединени патриоти“. Кънев акцентира, че първата стъпка са създаване на опозиционен фронт отдясно е на основата на ДСБ и „Да, България“, който трябва да се надгражда.

 

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *