Горанов хареса закона на Пеевски за КТБ, бил противоконституционен

Горанов хареса закона на Пеевски за КТБ, бил противоконституционен

Министърът на финансите Владислав Горанов обяви, че подкрепя законопроекта на депутата от ДПС Делян Пеевски за КТБ с уговорката, че това е извънредно, тоест противоконституционно законодателство и поставя на изпитание основни принципи на правото. Това стана ясно от интервю на Горанов, който е и член на ръководството на ГЕРБ, за Нова ТВ.

„Аз бих го подкрепил с аргумент, че всички възможни инструменти на държавата, включително и извънредно законодателство, което по принцип е противоконституционно, ако даде възможност справедливостта поне отчасти да възтържествува“, каза Горанов.

На въпрос как би коментирал заявката на тримата вносители – Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид, че който не подкрепи закона, подкрепя олигархията, Горанов коментира, че „който не го подкрепи, ще бъде лесно обвинен, че не иска да създаде законодателство, което да даде максимално широк инструментариум за възстановяване на масата на несъстоятелността“. Въпреки подкрепата си за законопроекта министърът на финансите отбеляза, че в законопроекта „има доста сложни правни конструкции, които поставят основни принципи в правото на леко изпитание“.

Категории Акцент-2, ПариЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *