Плевнелиев: Не одобрявам подкрепата на Радев за действията на летците

Плевнелиев: Не одобрявам подкрепата на Радев за действията на летците

Бившият държавен глава смята, че целият политически елит се е провалил

 

„Категорично не одобрявам действията на летците. Това за мен оставя горчивото впечатление и неразбиране как функционира Конституцията. Не съм съгласен и с действията на държавния глава, който се опитва да защити тези действия, които са поне с нагласата да бъдат противоконституционни”. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за бТВ.

„Това остава горчивото впечатление в обществеността за неразбиране как функционира конституцията, войнишкият дълг на всеки един от нас към родината“, каза той.

Плевнелиев не отрече, че във военната ни авиация има проблеми, но подчерта, че военните трябва да спазват своята клетва и дълг.

На въпрос дали чувства вина за състоянието на авиацията ни в момента, той заяви, че „всеки един политик трябва да чувства вина за състоянието на авиацията”.

Плевнелиев обвини настоящия държавен глава и за проваления Консултатиевн съвет по национална сигурност.

„Това е първият провален Консултативен съвет за националната сигурност в историята на президентството и основната вина за това носи президентът”, каза той.

Според него държавният глава по-скоро играл ролята на еднопартиен, отколкото на надпартиен президент и резултатът бил печален.

Плевнелиев заяви и че българският народ е свидетел на тоталния провал на целия политически елит по темата с корупцията.

 

 

Категории ПолитикаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Плевнелиев: Не одобрявам подкрепата на Радев за действията на летците”

  1. Уважавам ви и ви чета. По рано този беше все пак във властта и от идиотските му действия, можехме да сме във война. Каква е причината да продължавате да пишете за него ? Така, най- много да сте поредните блокирани . Все пак хората искат да се обединят и да се действа. Определено , с такива публикации -( не съм я чела, но видях снимката и заглавието – за последен път пиша) ще предпочета блокаж

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *