ДПС: Ако не махнат вредните елементи от властта, ние ще я преустроим

ДПС: Ако не махнат вредните елементи от властта, ние ще я преустроим

Лидерът на ДПС поиска корекция на формулата за управление

 

Ден след като БСП заговори за предсрочни избори и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заговори за това, че партията му ще поеме курс към сваляне на правителството, ако конфигурацията на управлението не бъде променена.

„И нашите призиви са, като начало те да се коригират и да махнат вредните елементи. Ако сами не се коригират и не премахнат вредните елементи, тогава ние ще бъдем принудени да махнем цялата власт и наново да я престроим“, каза Карадайъ пред актива на ДПС в Монтана.

Според него трябвало да се смени формулата и визията за управление и правене на политика в страната, но ГЕРБ предпочели „грешната формула“ с включването на националистите във властта.

„В Испания популистите създават напрежение. Това е заразно и се пренесе в Италия. Такива процеси на Балканите са много по-опасни и по-сложни. Балканите сме мозайка от етноси. Всяка една държава в момента живее с представите, че граничи със себе си. Нито една държава не прави изключение в това отношение“, каза още лидерът на ДПС в Монтана.

От партията смятат и че  от съставянето на правителството до днес няма нито една държавна политика, на която да може да се даде положителна оценка.

 

Категории ПолитикаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *