Стефан Данаилов: Войните помежду ни трябва да свършат

Стефан Данаилов: Войните помежду ни трябва да свършат

Само ден преди извънредния конгрес на БСП в събота Стефан Данаилов написа открито писмо до другарите си, което беше изпратено и до медиите. В него той призовава да се сложи край на вътрешнопартийните борби.

 

„Трудно ми е да повярвам, че столетна партия не може да понесе нито успеха си, нито доверието, което хората ни гласуват, нито бремето да сме ярка, конструктивна, но непреодолима опозиция. Някои дори достигат до крайности, да пропагандират колаборация с властимащите, само и само да не сме далече от трапезата им“, пише актьорът.

„Иска ми се да попитам тия, които винят Корнелия, че няма политическа инициатива, че няма визия за развитието на Партията в перспектива, че няма опозиционно поведение. Вие, другари, имате ли идея, какво всъщност значи това? Мислите ли, че само вот на недоверие, поискан от парламентарната група е достатъчен да олицетвори опозиционно поведение, ако не се ангажират всички членове на Партията с такова искане?“, казва още Ламбо.

Той припомня още, че опонентите на Нинова роптали срещу кандидатурата на Румен Радев за президент, че не е партийна, но след победата се радвали на постигнатия успех.

Данаилов е известен със своята подкрепа за Корнелия Нинова и е сред най-верните й поддръжници, припомнят леви политици. Затова и в позицията му има доста атаки към опонентите на Нинова: „Колко от „критикарите“ родиха ярки идеи, с които да увлечем хората по един или друг национален въпрос, за да се чуе силно гласът на БСП и да разтърсим обществото ни? О не, претенциите са, че не ги питат, че не ги предлагат, че са заместени от по-млади и неопитни и така им се пречи да са активни и полезни с мъдростта си.(…) Подкрепям Корнелия, вярвам й, нейният хъс за победа над нашите опоненти има истински притегателен заряд и не бих се лишил от радостта от сърце да й помагам, пише още в писмото.

На финала Стефан Данаилов призовава: „Войните помежду ни трябва да свършат тук и сега или те ще довършат онова, което не се отдава засега дори на опонентите ни! Спрете междуличностните противопоставяния и да се залавяме за работа!“

Категории ОбществоЕтикети , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *