Еврокомисарят по правосъдие се усъмни дали в прокуратурата ни „всичко е прекрасно“

Еврокомисарят по правосъдие се усъмни дали в прокуратурата ни „всичко е прекрасно“

Еврокомисарят по правосъдие Вера Юрова изрази съмнения дали всичко в българската прокуратура е „толкова прекрасно“, колкото го представя на срещите с нея главният прокурор Сортир Цацаров.

„Всеки път, когато се срещна с господин Цацаров и когато имам възможност да обсъждам с него тези теми, реформата и работата на прокуратурата и нейните структури, според мен дава убедителни знаци за напредък. Винаги, когато се срещна с него оставам с впечатление, че всичко в България е наред. След това виждам фактите, цифрите, резултатите и в мен се появяват съмнения относно това дали наистина всичко е толкова прекрасно“.

Това заяви Юрова, която участва в годишната министерска среща „ЕС – Западни Балкани“ в областта на правосъдието и вътрешните работи. Фрумът е в рамките на естонското председателства на Съвета на ЕС.

“Нека да изчакаме и видим какво ще покаже докладът за България от ноември, който предстои. Ние искаме да сме справедливи и максимално обективни. Нека видим обективната ситуация”, добави Юрова. По думите й тя всеки път пожелава успех, късмет и на Цацаров и действително да покаже реални резултати и успешно разрешаване на всички теми в областта на неговите компетенции.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *