Работодателите искат бараките да си стоят по плажовете

Работодателите искат бараките да си стоят по плажовете

Една от големите работодателски организации Aсоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) възразява срещу премахването на преместваемите обекти върху плажовете, предложено от Министерството на туризма.

„Преместваемите магазини и заведения работят на пазарен принцип в условията на конкуренция помежду им и единствената логика за съществуването им е, че към тях има търсене от страна на туристите. Намеренията за премахване от всички плажове на преместваемите обекти с изключение на тези за спортни дейности ще създаде неоправдан икономически риск в няколко направления“, пише в становището на АИКБ.

Според работодателите липсата на обекти за храни и напитки там, където са туристите, „може да доведе до запълването на тази празнина от фирми и физически лица от сивия сектор, които да предлагат на плажа нерегламентирани храни и напитки“.

От друга страна, чуждестранните и българските гости, които са на Черноморието без включено изхранване в туристическия пакет, ще са принудени да решат проблема, като внасят и консумират на плажа храни и напитки, купени другаде, което ще ни върне в годините далеч преди 21 век, смятат от АИКБ.

Според тях всичко това ще навреди на образа на България като туристическа дестинация за качествен туризъм и ще обезсмисли усилията и успехите в последните години за развитие на съвременни видове туризъм като конгресния и голф туризма, които привличат в страната най-висок клас чуждестранни гости.

 

 

Категории ИкономикаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *