В прокуратурата няма жалби срещу „Александър Николов“

В прокуратурата няма жалби срещу „Александър Николов“

В прокуратурата няма постъпил нито един сигнал срещу интернет измамника, представящ се като „Александър Николов“. Това съобщи пред БНТ говорителят на главния прокурор и ръководител на спецзвено „Антикорупция“ Румяна Арнаудова.

В последните дни в социалните мрежи и главно в електронните медии е особено популярен случаят „Александър Николов“. В продължение на години с тази фалшива самоличност измамник е предлагал евтини самолетни билети, техника и други услуги.

Забележителното в случая е, че „Александър Николов“, зад когото стои младият мъж Спас Василев от благоевградското село Кочериново е успял да си извоюва позицията на автор в сериозни издания. Имал е покани за коментари по национални медии в ефир. Сред приятелите му във Фейсбук личат имената на журналисти и политически активни личности.

 

ГДБОП разследва казуса и досега е установила, че измамените са над 40 души, а щетите са за над 30 хил. лв.

 

Вчера след въпроси от медиите от прокуратурата са се осведомили по телефона за хода на разследването, то все още не е приключило и се очаква това да стане до края на месеца. „Узнахме, че се касае за над 40 измамени за над 30 хил. лв., но няма постъпил надлежен сигнал, ще отговаряме когато този сигнал постъпи“, каза Арнаудова.

 

На база на медийни публикации тя предположи, че престъплението ще бъде квалифицирано като измама или компютърна измама, напълно възможно е да е в големи или особено големи размери.

 

До този момент при нас няма нищо, когато постъпи този материал, ще се предприемат съответните действия, подчерта Арнаудова.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *