Путин събира в Сочи лидери от ОНД и Евразийската общност

Путин събира в Сочи лидери от ОНД и Евразийската общност

На 12 октомври руският президент ще разговаря с представители на бизнеса от Германия

 

Тази седмица руският президент Владимир Путин планира редица събития – две срещи на високо равнище, разговори с колеги, както и среща с предприемачи от Германия. И всичко това ще се случи в Сочи, пише Российская газета, цитирана от Фокус.

В сряда, 11 октомври, ще се проведе среща на високо равнище на ОНД и на Евразийската икономическа общност. Ще пристигнат президентите на Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Молдова, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан. „Киргизстан ще бъде представен на ниво министър-председател, тъй като президентът е активно ангажиран в подготовката на изборите, които ще се проведат на 15 октомври,“ посочил пред репортери помощникът на руския президент Юрий Ушаков. На срещата в Сочи ще бъде разгледан въпросът за председателя на изпълнителния комитет на ОНД – очаква се с две години да се разширят правомощията на Сергей Лебедев.

Срещата на високо равнище на Евразийската икономическа общност ще се проведе в тесен и в разширен състав. Дневният ред включва обсъждането на цифровата политика до 2025 г., задълбочаването на сътрудничеството с търговските и икономическите партньори, поканата на Молдова за отделни събития в Евразийската икономическа общност.

На 12 октомври Путин ще остане в Сочи и ще се срещне с представители на бизнес средите в Германия.

 

 

Категории Общество, ПланетаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *