Работници от ЕМКО поискаха оставката на министър Караниколов

Работници от ЕМКО поискаха оставката на министър Караниколов

Работници от военните заводи на фирма ЕМКО поискаха оставката на министъра на икономиката Емил Караниколов, когото обвиняват за проблемите с лиценза и работата на компанията. Стотици служители от заводите на ЕМКО в Трявна и Монтана протестираха днес пред сградата на Министерския съвет с искане лицензът на компанията за търговия и износ на продукция да бъде върнат.

„Срещу нас някой води война. Ние не сме искали тази война. Ние искаме да работим. Но щом някой иска да ни ликвидира, ние ен сме съгласни“, заяви Славчо Димиев, ръководител на „Емко” – Трявна. Димиев неколкократно посочи министъра на икономиката Емил Караниколов като човек, който иска да ликвидира ЕМКО, „най-вероятно, защото някой така иска от него“. Шефът на тревненския завод на ЕМКО обаче посочи и премиера Борисов като виновник за ескалацията на напрежението около фирмата.

По думите този някой, който иска ЕМКО да спре да работи се намира в сградата на Министерския съвет. „Ако никой не иска да слезе и да ни чуе като граждани, ние можем и да се качим в сградата“, каза той.

На митинга пред сградата на Министерския съвет говориха и лидерите на леви партии. Татяна Дончева от Движение 21 и Константин Проданов от АБВ подкрепиха работниците и призоваха за уволнение на министър Караниколов, защото подлагал на натиск целия военно-промишлен комплекс. На протеста присъстваха и депутати от БСП, които пък щели да внасят сигнал в прокуратурата срещу действията на Караниколов.

Снимки: Сергей Антонов

Категории Обектив, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *