Пет партии са против ликвидирането на Комисията по досиетата

Пет партии са против ликвидирането на Комисията по досиетата

Пет партии са против ликвидирането на Комисията по досиетата, става ясно от разпространена от тях позиция.

„Остро се противопоставяме на действията на БСП и ГЕРБ, целящи фактическото ликвидиране на Комисията по досиетата“, се посочва в съобщението. То е от името на „Да България“, ДСБ, „Зелените“, БЗНС и  ДЕОС.

Според тези пет формации Комисията по досиетата е единственият институционален фактор за разкриване на ролята, изиграна от репресивните тайни служби по време на комунистическия режим.

Партиите са на мнение, че внесеният от БСП Законопроект за архива на документите на Държавна сигурност и на разузнавателните служби на Българската народна армия взъщност има за цел да ограничи правото на гражданите да бъдат осведомени.

Подписалите позицията политически сили се противопоставят и на намерението на ГЕРБ да издигне Антон Тодоров за председател на Комисията по досиетата Антон Тодоров, той като според тяп той „доказано не притежава моралните качества, необходими за заемането на този пост“.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети ,

1 коментар към “Пет партии са против ликвидирането на Комисията по досиетата”

  1. пет тъй наречен партии , искат пари и да изнудват останалите,Тези пет партии трябва да ги разследват и да ги изгонят от политическото пространство. Не ме разбирайте криво – нямам досие , нито близките ми , са имали, но аз съм на 64 години, и съм наясно, че тези,които правиха доносите са или пенсионери след близо 30 години, защото стажът за пенсия е 30-34 години максимален, или вече са мъртви. Следователно тези пет тъй наречени партии съвсем пладнешки, заявяват, че искат да изнудват с нашите пари други като тях За такива или гонене, или съд ,или разстрел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *