Бизнес организациите в Германия искат бързо правителство и мащабни инвестиции

Бизнес организациите в Германия искат бързо правителство и мащабни инвестиции

Основните бизнес организации на германските индустриалци и търговци приканиха тази нощ най-големите партии в Германия бързо да започнат коалиционни преговори и да формират стабилно правителство. Така, според тях, ще бъдат избегнати евентуални щети за бизнесa.

„Връщането към национализма не е алтернатива за нашата страна. Нуждаем се от мащабни инвестиции в Германия предвид занемарените пътища, неадекватната дигитална инфраструктура и многото недостатъци в образованието“, заяви Дитер Кемпф, председател на Федералната асоциация на германската промишленост (Bundesverband der Deutschen Industrie – BDI).

По сумите му компаниите се нуждаят от ясни сигнали, а сега ставало дума единствено да се предотвратят щетите върху правенето на бизнес в Германия.

 

От Асоциацията на германските промишлено-търговски камари (Deutscher Industrie- und Handelskammertag – DIHK) призоваха следващото правителство да повиши драстично инвестициите, най-малкото за да отговори на нарастващото обществено недоволство.

 

„Нуждаем от стабилно правителство и коалиционно споразумение, което да се съсредоточава върху инвестициите и ключовите въпроси на бъдещето – инфраструктура, образование, проучвания и иновации”, коментира председателят на DIHK Ерик Швайцер.

Категории Общество, ПланетаЕтикети , ,

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *