Тръмп отново заплаши Северна Корея с туит

Тръмп отново заплаши Северна Корея с туит

Напрежението между Северна Корея и САЩ рязко ескалира.  В реч пред общото събрание на ООН външният министър на Северна Кореа И Йон-хо обяви, че обстрелването с ракети на цялата територия на САЩ става неизбежно, след като „Г-н президент Зло“ е нарекъл лидерът на КНДР „Човекът ракета“.

В отговор в Туитър Тръмп пък написа: “Току-що чух какво каза външният министър на Северна Корея пред ООН. Ако той продължи да препредава като ехо мислите на Малкия Човек Ракета, тях не след дълго няма да ги има”.

Размяната на все по-заплашителни и лични обиди между Тръмп и Ким се засилва, докато Пхенян се надбягва с времето, за да постигне целта си да създаде ракета с ядрен заряд, способна да достигне континенталната територия на САЩ – нещо, което Тръмп се зарече да не допусне, коментира Ройтерс.

В изявление в петък Ким нарече американският президент „изкуфял старец“ и се закани да го усмири с огън. Така той отвърна на заплахите на Тръмп в речта му пред ООН напълно да унищожи Северна Корея с нейното 26-милионно население.

Не е ясно дали последният туит на Тръмп се отнася до И и Ким лично, или до Северна Корея като цяло, отбелязва Ройтерс.

На 3 септември КНДР извърши най-мощния си досега ядрен опит. В петък Пхенян заяви, че може да извърши опит с водородна бомба над Тихия океан.

Категории Акцент, ПланетаЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *