Северна Корея заплаши с водородна бомба след изказване на Тръмп

Северна Корея заплаши с водородна бомба след изказване на Тръмп

След последния опит на Пхенян американският президент каза, че може да се наложи да унищожи тази държава

 

Северна Корея може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба в Тихия океан като отговор на заплахите на американския президент Доналд Тръмп да разруши напълно страната, предаде Йонхап, като цитира севернокорейския външен министър И Йон Хо.

Министърът направи това изказване в Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото събрание на ООН. Изказването му дойде малко след като севернокорейският лидер Ким Чен Ун предупреди, че Тръмп ще плати висока цена за заплахите, които отправи срещу Пхенян в речта си пред Общото събрание на ООН във вторник.

„Ще накарам мъжа начело на върховното командване на САЩ да си плати скъпо за речта, в която призова за пълно разрушение на Корейската народно-демократична република“, се казва в изявлението на .Ким Чен-Ун каза.

Според него това щяло да бъде „най-висшата степен на твърдолинейна контрамярка срещу САЩ в историята“.

Севернокорейският диктатор обяви, че Тръмп е негоден да изпълнява функциите на върховен главнокомандващ на САЩ, като го нарече мошеник и гангстер, който обича да си играе с огъня.

В отговор на въпрос на репортери по време на сесията в ООН относно тази обмисляна контрамярка, дипломат номер едно на Пхенян каза: „Това може да бъде най-мощната детонация на водородна бомба в Тихия океан. Ние нямаме идея какви действия биха могли да бъдат предприети, тъй като те ще бъдат наредени от лидера Ким Чен Ун.“

Пхенян извърши най-мощния си ядрен тест на 3 септември и каза тогава, че е изпитал водородна бомба.

По повод предупреждението на Пхенян за ново ядрено изпитание, японският министър на отбраната Ицунори Онодера каза, че ако Северна Корея реши да извършва следващия си ядрен опит в Тихия океан, то бомбата може да бъде доставена в този район с помощта на балистична ракета, която би могла да прелети над Япония, предадоха агенциите.

 

 

Категории Общество, ПланетаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *