Фандъкова пак иска асфалт по „Дондуков“

Фандъкова пак иска асфалт по „Дондуков“

Кметът на София Йорданка Фандъкова отново е поискала Министерството на кулутурата да позволи пътните платна по булевард „Княз Александър Дондуков“ в участъка между ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „Васил Левски“ да бъдат асфалтирани.

Ремонтът на бул. „Дондуков“ започна в началото на юни, а първоначалните планове на Столичната община бяха да бъде положена комбинирана настилка от павета по линиите на трамвая и асфалт по пътните платна. След започването на ремонта от Министерството на културата дадоха становище за изцяло павирана настилка.

Сега Фандъкова е изпратила писмо до Боил Банов, с което иска специализираният експертен съвет към Министерството на културата да разгледа отделно участъка от улица. „Г. С. Раковски“ и бул. „Васил Левски“ и „да се съобрази с внесения от Столичната община проект за полагане на асфалтова настилка“ в пътните платна, пишат от общината.

 

Причината за искането на общината е, че в участъка автомобилното движение е интензивно и при изпълнение на асфалтова настилка ще бъдат понижени нивата на шум и запрашаване. Освен това тази част от „Дондуков“ била „отдалечена от традиционните исторически туристически маршрути в центъра на София.

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *