Протест на служители на ЕМКО

Протест на служители на ЕМКО

Стотици служители от заводите на оръжейната фирма ЕМКО в Монтана и Трябва протестираха пред Народното събрание заради отнетия лиценз на дружеството.

Представители на заводите обвиниха министъра на икономиката Емил Караниколов, че се опитва да фалира „ЕМКО“ в полза на хора, които искат да завладеят бизнеса. Кои са хората така и не беше посочено.

От „ЕМКО“ твърдят, че договора им с „Кинтекс“ за износ на военна продукция за Индия е неправомерно прекратен. Според „ЕМКО“ стоката, която е арестувана на пристанището в Бургас е съвсем редовно фактурирана и предадена на „Кинтекс“. Държавният военен търговец е получил писмена инструкция от министър-председателя Бойко Борисов да не товари стоката на кораби. Сега огромно количества боеприпаси стояли на склад в пристанището.

 

Категории Обектив, ОбществоЕтикети ,

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *