Вяра Анкова става генерален директор в Нова телевизия

Вяра Анкова става генерален директор в Нова телевизия

С идването на бившата шефка на БНТ ще се разбере дали Виктор Николаев ще има екранна партньорка в „Здравей, България“

 

 

Бившият генерален директор на БНТ Вяра Анкова става генерален директор на дирекция „Информация“ и член на мениджърския съвет на медийната компания, съобщиха от Нова тв.

Анкова поема стратегическото ръководство на новинарския екип на Нова тв и ще отговаря за развитието на новините, информационните предавания и публицистичните програми на телевизията. Тя ще заеме новата си позиция от 9 октомври 2017 г.

„Щастливи сме, че в „Нова Броудкастинг груп“ идва телевизионен мениджър с дългогодишна и богата експертиза в сферата на новините и актуалната информация. Вяра Анкова е обществено призната личност с изключително високи професионални стандарти. Вярвам, че с нейния 26-годишен телевизионен опит ще вдъхнови екипа на Новините на NOVA и заедно ще продължат бъдещото развитие на медията като лидер в новините и актуалните програми“, каза Силва Зурлева, член на Борда на директорите на „Нова Броудкастинг груп“.

От 2 месеца насам Зурлева също отговаря за новините в медийната група именно като един от директорите й.

„Да стана част от водещата търговска телевизия и най-голямата мултиплатформена медийна група в България е голяма отговорност за мен. В наши дни журналистите са поставени пред много трудни задача – една от тях е да отсеят достоверната от недостоверната информация и да гарантират на зрителите обективни новини. Вярвам, че с опита си ще допринеса за усъвършенстването на този процес, поддържайки добрия имидж, който новините и актуалните предавания на NOVA вече имат. За мен е удоволствие да се присъединя към един екип, който е доказал възможностите си през годините. Вярвам, че заедно ще работим в посока утвърждаването на Нова тв като предпочитан източник на информация на всички възможни платформи в портфолиото на компанията“, каза Вяра Анкова по повод новото си назначение.

„С идването на Вяра Анкова в екипа на „Нова Броудкастинг груп“ правим следваща стъпка в стратегията за привличането на най-успешните и утвърдени мениджъри на телевизионния пазар и затвърждаването на компанията като водещата медийна група в България. Радвам се, че Вяра избра „Нова Броудкастинг груп“ като следващ етап в своя професионален път. Гордеем се с един от най-опитните екипи във всички направления“, допълни Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг груп“.

Вяра Анкова започва кариерата си през 1991 г. в отдел „Обмен за чужбина“ на БНТ, след което става репортер и редактор на предаването „Добро утро“ на Александър Авджиев. Три години по-късно става водеща на централната емисия „По света и у нас“. От 2004 г. до 2010 г. е директор на „Новини и актуални предавания“ към дирекция „Информация“ на БНТ. Същата година става 21-вият генерален директор на обществената телевизия, а през 2013-а е преизбрана за втори мандат.

Допреди няколко месеца шеф на новините беше Дарина Сарелска, която беше свалена от поста си и вероятно ще се върне с ново предаване по думите й. В момента временно изпълняващ пряк шеф на новините е Цветомир Семов.

С идването на Анкова ще се разбере дали ще се търси екранна партньорка на Виктор Николаев в сутрешния блок „Здравей, България“ или той ще продължи да води сам. И не на последно място ще се разбере дали в новините на Нова тв ще дойдат нови хора.

 

 

 

Категории Медии, ОбществоЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *