Нинова: Русия не е заплаха

Нинова: Русия не е заплаха

„Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за Европейска България“, написа в страницата си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. Така тя влезе в задочна полемика с премиера Борисов, според когото Русия е опасност за страните членки на НАТО.

„Да поразсъждаваме: Германия е член на НАТО от 1955г. Но на среща с г-н Путин през 2017г., г-жа Меркел заявява: „Русия е важен наш партньор“. Франция е от държавите, основали НАТО, но на среща през 2017 с г-н Путин, г-н Макрон казва: „Нито един важен проблем в света не може да бъде решен без Русия. Бих искал сътрудничеството между двете държави да бъде засилено“. Унгария е член на НАТО от 1999г. На среща в Москва с г-н Путин, г-н Орбан прави следното изявление: „Русия по никакъв начин не е заплаха, нито враг на Унгария“. Гърция е член на НАТО от 1952г. На среща между г-н Путин и г-н Ципрас, последният заявява: „Гърция и Русия имат голямо бъдеще. Наш стратегически избор е да укрепваме връзките с Русия.“ Кое е общото и кое е различното между тези държави с техните лидери и нашата с министър-председател Борисов?“, казва още Нинова.

Според нея общото е, че всички са членове на НАТО и споделят доктрината му. А различното – това са лидери, които знаят какво е национален интерес и как се брани той.

„Изводите са за вас. Моят е: Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за Европейска България“, смята лидерът на социалистите.

Категории ОбществоЕтикети , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *