МОН да премине към брадър-мейкърите

МОН да премине към брадър-мейкърите

 

 

Милион и половина във вид на хонорари щели да получат вип-брадърите. Колко иновативно! И колко прогресивно. Така ще укрепне народната вяра, че пари при пари отиват.

МОН спешно трябва да премине на подчинение на брадър-мейкърите. Не са много различни нещата. Българският учител работи в много от училищата под видеонаблюдение. Някакви караници съпътстват ежедневието, че и еженощието му. Всевъзможни инспекции го дебнат, проверяват го за щяло и нещяло. Разделя се със съквартирантите по различни причини. А публиката вечно реве недоволна.

С тази разлика, че българският учител получава едни почти никакви пари за унижението, на което е подложен.

Време е това да се промени кардинално, а не както министърът казва – постепенно. МОН минава към брадърите и готово!

Защото този милион и половина нито е пръв, нито е последен, нито е единствен. За простотии в нашата държава се харчат милиарди, както и за мултипликацията им. И после се оплакваме, че децата не могат да мислят, да пишат, да смятат и да се реализират.

Ами няма и да могат, докато има някакви досадни образователни стандарти. Че и матури, че и оценки. Всичко това трябва да се премахне.

Единственото, което може да остане, е да се гледат шоу програми. И ако има някакви изпити, да бъдат по тях. Вслушайте се за какво си говорят малките – те ги знаят наизуст. Тогава ще ги видим отлично подготвени на изпитите. До съвършенство ще знаят кой с коя се скарал, кой с коя спал, коя се изрусила и коя си сложила силикон.

Тези, които менажират Златките, да поемат и учителките. Да ги вкарат в час, за да не се излагат пред децата.

С такава стратегия страната ще дръпне напред. Интелектуално ще се обогати. Материално ще прокопса. Ментално ще стигне неподозирани висоти. А финансовите проблеми на образованието ще останат в историята.

Тя пък една история…

 

Категории МненияЕтикети , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *