„Алея на книгата“ ще представи 50 български издателства

Само за четящи

„Алея на книгата“ ще представи 50 български издателства

Събитието ще включва културна програма с премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца

 

 

Петото издание на „Алея на книгата” в София ще продължи до 17 септември. Пътуващото книжно изложение ще спре в центъра на столицата в пешеходния участък на бул. „Витоша”, от статуята на Алеко Константинов на пресечката с бул. „Патриарх Евтимий” до ул. „Гладстон”.

„Алея на книгата” е част от Календара на културните събития на Столична община.

В осемнадесет шатри ще се разположат над 50 български издателства, а както всяка година, част от „Алея на книгата“ е и Литературният кът – със специална културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца. „Алея на книгата” е отворена за посетителите от 10 часа до 20 часа.

Тази година организаторът на събитието е Асоциация „Българска книга”, която си партнира с Българската национална телевизия по кампанията „Прозорец към родината” и на Алеята ще бъде разположен пункт за даряване на книги и учебни помагала, предназначени за деца от българските училища в чужбина.

Снимки: Сергей Антонов

с-1

с-3

с-2

с-7

с-5

с-4

с-10

с-8

с-6

Категории ОбективЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *